Struja bend i Dejan Jevđić nastupaju zajedno

Svaki trubački orkestar u Srbiji, gde ih ima nekoliko stotina, traži način da svojom svirkom, pojavom i neobičnom interpretacijom, skrene pažnju na sebe i nađe mesto na muzičkom nebu. Osvojene tri „Zlatne trube“, nagrade „Večernjih novosti“ na Saboru trubača u Guči, bile su prekretnica u životu mlađanog trubača Dejana Jevđića iz Rasne kod Požege, koji već skoro dve decenije predvodi trubački orkestar. Prepoznatljiv po negovanju izvorne svirke i pesme, Jevđić, koji sa orkestrom nastupa širom Srbije na koncertima i veseljima, ovih dana došao je na ideju da za nastupe orkestar „pojača“ žičanim instrumentima, harmonikom, klavijaturama i džez bubnjevima. Ideja mu je da stare hitove „obuče“ u novo trubačko ruho, namenjeno ljubiteljima prepoznatljivog trubačkog melosa.

– Imali smo već nekoliko zajedničkih nastupa sa „Struja bendom“ Dragana Kovačevića iz Loznice i to se pokazalo kao odličan spoj – priča Jevđić za naš list. – Ljudi su nas prvi put čuli na koncertu u Boljevcu, a potom je počela velika potražnja za ovim sastavom. Nastupamo sa izuzetnim vokalnim solistima – Mirjanom Aleksić, Banetom Ševićem i Andrijom Mitrovićem. Na repertoaru ima za svakog po nešto – od narodne i zabavne muzike, preko roka i popa, do trubačke muzike i poznatih instrumentala. Igramo na ovu kartu, i računamo da ćemo uspeti.

Jevđić je nedavno obradio staru izvornu pesmu „Kolenike vreteno“, koju izvodi pevačica prelepog glasa, otmena i fina, prava dama na našoj estradi – Mirjana Aleksić. Ovih dana se završava i spot za ovu kompoziciju.

– Radićemo zajedno na novom albumu, a tokom leta čekaju nas nastupi – kazao nam je Jevđić. – Planiramo da naredne godine svečano obeležimo 20 godina rada trubačkog orkestra pod mojom upravom, i to nizom koncerata. Krenućemo od Požege, gde su nam bili počeci, a nadam se da ćemo stići sve do Beograda, gde nam je plan da u nekoj većoj sali održimo koncert.

Ovaj majstor trube već godinama ne nastupa u Guči, a na naše pitanje zašto ga nema na Saboru, Jevđić odgovara:

– Guču poštujem i volim, tako će uvek biti. Nema nas tamo, jer organizatori nemaju sluha za nas. Običan sam čovek, iz naroda, vrlo skroman i uvek na raspolaganju. Ako Guča želi da čuje Jevđića, imaće prilike, samo čekam poziv.

Izvor Novosti.rs